Over ons

Appademic bouwt maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren. De Appademic-familie bestaat uit gedreven professionals met kennis van zaken. We blinken uit in het bouwen van websites, web-apps en mobiele apps. 

Contact

Appademic
Radesingel 47
9711 EH Groningen

050 211 0070
info@appademic.nl

Appademic bestaat 10 jaar!

Een feestelijke mijlpaal; Appademic bestaat 10 jaar! Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Maurice en Alexander zich inschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat deden we als A & M Media; de naam Appademic kwam pas later. 

We startten A & M Media vanuit onze gezamenlijke interesse voor software. Afzonderlijk van elkaar ontwikkelden we websites voor vrienden en familie. Het leek ons beter om onze krachten als designer en developer te bundelen, en zo begonnen we aan ons zakelijke avontuur. In de beginjaren studeerden we nog, maar we kwamen er al snel achter dat we werken leuker vonden dan studeren. Het gevolg? Die studies hebben we nooit afgemaakt.

Omdat we al vrienden zijn zo lang we ons kunnen herinneren, weten we goed wat we aan elkaar hebben. Onze onderlinge samenwerking loopt al sinds het begin als een geoliede machine. 

Inmiddels zijn we 10 jaar, ruim 1000 opdrachten en 240 klanten verder. En alles draait nog altijd om het team. We zijn er trots op dat bijna 120 werknemers, freelancers, stagiairs en een kat hebben bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Appademic. Op dit moment werken er ongeveer 30 mensen voor Appademic.

Starten met een Climax

Onze eerste opdracht was voor de firma Climax uit Veendam, die machines voor de aardappelindustrie bouwde. We ontwikkelden een maatwerkwebsite in WordPress met een productconfigurator. Al snel kregen we de vraag of wij ook drukwerk en fotografie konden verzorgen. We begonnen direct met het aanbieden van deze diensten. Mond-tot-mondreclame deed de rest. Klanten kwamen bij ons doordat ze van ons gehoord hadden. Deze marketingstrategie voeren we nog steeds.

Nieuwe naam, echt kantoor

In 2012 kwam er iemand met het idee om een app te ontwikkelen voor de Rijksuniversiteit Groningen. Om serieus over te komen, richtten we samen snel een bv op met de naam Appademic. We huurden een kantoorruimte in het toenmalige Hampshire Hotel in Groningen. Er was hier ruimte voor ongeveer 12 medewerkers. De vergaderruimte deed ook dienst als kantine, zodat klanten altijd konden ruiken wat er tijdens de lunch was gegeten.

Helaas zijn we met het idee niet verder gekomen dan één gesprek met de rector magnificus en één gesprek met het hoofd communicatie. We hebben samen met de 3e medevennoot nog diverse projecten en opdrachten uitgevoerd, maar besloten later toch uit elkaar te gaan. Wij gingen door onder de naam Appademic.


Groeien en groeien

In 2014 kregen we te maken met capaciteitsproblemen. We kregen namelijk steeds meer en steeds grotere opdrachten. We besloten een team van stagiairs en freelancers om ons heen te verzamelen. Zo konden we als full-service dienstverlener onze klanten volledig ontzorgen op alle online gebieden.

Toen werd de kantoorruimte natuurlijk te krap. Op 9 januari 2017 verhuisde Appademic, na een flinke verbouwing, naar de Radesingel 47. Daar hadden we geen verhuiswagens voor nodig, want het was letterlijk aan de overkant. In dit pand, waar we nog steeds zitten, hebben we ruimte genoeg voor ongeveer 30 mensen. Vanaf het prachtige terras aan het water kijken we uit over de Oosterhaven.

BUKU

Op 19 augustus 2015 hadden we afspraak met Jeff van der Laan toen hij zijn idee vertelde over een studieboeken abonnement zodat studenten voor een vast bedrag per maand toegang krijgen tot alle boeken. Eerst zijn we gestart met het ontwikkelen van een MVP waarmee hij een demo bij uitgevers kon geven. Vervolgens zijn we een samenwerking aangegaan en is het bedrijf BUKU ontstaan.

De samenwerking tussen BUKU en Appademic is erg intensief. Zo zijn er verschillende Appademicers die dedicated aan BUKU werken en we delen het kantoor.

Inmiddels bestaat BUKU ruim 5 jaar, heeft meer dan 10k gebruikers en actief in landen als Nederland, Suriname, Namibië, Kenia en India.

Proberen, vallen, opstaan en weer doorgaan

Het leukste van het hebben van eigen zaak is dat je van alles kunt proberen. En omdat we onze wilde ideeën met het team zelf kunnen realiseren ontwikkelden we ook echt van alles. Tot diep in de nacht werd er gewerkt aan projecten als Modelscout, Eaze, Broqs, Pushmatic, Uptime Delivery, Fune, en Vegan Eats

Met de startup EAZE bouwden we aan een betaalmiddel voor cryptocurrency toen dit nog in de kinderschoenen stond. Tijdens ontwikkel-avonden bestelden we wel eens Chinees voor ongeveer 2 bitcoins (omgerekend € 55.148,42 met de huidige koers) via de Google Glass. Na de wereldwijde lancering van Eaze op een grote beurs in Barcelona werd duidelijk dat de wereld nog niet klaar was voor onze “OK Glass, make a payment” en “Nod to Pay” betaaltechniek en kwamen de grote tech fabrikanten met slimmere betaaloplossingen in wearables zoals in horloges.

Er is lang gewerkt om een hondenvoer abonnement service te starten onder de naam Broqs. De zakken waren al besteld maar voer is er nooit mee verpakt.

Met het vegan-bezorgrestaurant Vegan Eats wilden we een landelijke dekking van Vegan Drives. Na zo’n 3200 bestellingen kwamen we erachter dat onze inkoop te hoog was en onze verkoopprijs te laag.

De voornaamste oorzaken waardoor bovenstaande “bedrijven” niet meer zijn voortgezet, zijn het gebrek aan focus en tijd.

De bedrijfscultuur

Onze visie: hard werken en zoveel mogelijk plezier beleven aan je werk. De Appademic-familie bestaat uit gedreven professionals met kennis van zaken. 
We organiseren leuke feestjes. We hebben quizmaster Stefan. We vieren Kerst met leuke gedichten. Niemand wil onze vrijdagmiddagborrels missen. We koken gezamenlijk. Collega’s worden vrienden en gaan met elkaar op vakantie.

Door corona is al deze pret wat lastiger te realiseren. Ondanks het virus blijven we in contact via online calls. Remote werken gaat ons goed af.

Op naar de volgende 10 jaar

Omdat ons werk heel goed remote te doen is, willen we de komende 10 jaar vaker vanuit het buitenland werken. We huren ergens een accommodatie, waar alle Appademicers hun intrek kunnen nemen. Zonnetje erbij, cocktail erbij, zwembad erbij… wat een mooi werk hebben we toch.

We kijken ernaar uit om de tofste sites, apps en producten te maken en om allerlei nieuwe projecten op te pakken. Ook blijven we ons vol passie inzetten voor grote projecten waarin we participeren, zoals BUKU, Vastgoed.app en Scorelit.

We bedanken alle klanten, collega’s en vrienden voor de afgelopen 10 jaar. Op naar de volgende 10 jaar!

Alexander

Alexander Postma

Even voorstellen, ik ben CTO van Appademic. De artikelen die ik plaatst gaan over het algemeen over software development maar ik vind het ook leuk om jullie op de hoogte te brengen van wat er zich bij ons op kantoor afspeelt.

De website van Appademic maakt gebruik van cookies.