Over ons

Appademic bouwt maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren. De Appademic-familie bestaat uit gedreven professionals met kennis van zaken. We blinken uit in het bouwen van websites, web-apps en mobiele apps. 

Contact

Appademic
Radesingel 47
9711 EH Groningen

050 211 0070
info@appademic.nl

Google gaat HTTPS nu écht voorrang geven

Jij kunt met je website het aankomende jaar de kans lopen een aantal posities te verliezen in Google wanneer je nog geen HTTPS domein hebt! Eind 2014 heeft Google al aangegeven dat ze domeinen met een HTTPS status een lichte voorrang geeft bij het indexeren van webpagina’s in de zoekmachine. In december 2015 meldde Google dat ze dit beleid vanaf het jaar 2016 nog scherper gaat hanteren.

Google: “Today we’d like to announce that we’re adjusting our indexing system to look for more HTTPS pages. Specifically, we’ll start crawling HTTPS equivalents of HTTP pages, even when the former are not linked to from any page.” Bron

Wat is HTTPS?

Je denkt misschien: ‘Wat is HTTPS precies en wat houdt het in?’ HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een internetcommunicatieprotocol. In dit protocol worden de gegevens van jouw bezoekers beschermd tussen de computer van de bezoeker en de website. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld gegevens invult in een formulier op jouw website om zich aan te melden, contact op te nemen of om een product te bestellen, beschermt HTTPS de persoonlijke gegevens van de bezoeker. Dit verwacht je als bezoeker ook van een website of webshop, toch?

Wat betekent de update van Google voor jouw website?

Google gaat domeinen met een HTTPS status het aankomende jaar nog meer voorrang geven bij het indexeren van websites. Wanneer jouw concurrent met soortgelijke content als jouw website een HTTPS domein heeft en jouw website heeft dit niet, geeft Google voorrang aan het domein van je concurrent tijdens het indexeren. Hierdoor is de kans aanwezig dat je concurrent beter zal scoren in Google. Ook wanneer twee URL’s van hetzelfde domein dezelfde content hebben, zal Google de URL met HTTPS kiezen om deze te indexeren. De domeinen worden alleen geïndexeerd wanneer:

  • Er geen onveilige scripts op de website worden ingeladen;
  • De robots van Google niet geblokkeerd worden door het robots.txt;
  • Bezoekers niet worden omgeleid naar onveilige HTTP-pagina’s;
  • Het domein geen”canonical” URL heeft naar een HTTP-pagina;
  • De website geen ‘noindex’ metatag op de website heeft;
  • Geen externe links heeft naar HTTP-URL’s van hetzelfde domein;
  • De sitemap HTTPS-URL bevat, of geen HTTP-versie van de URL bevat;
  • De server geen geldig TLS-certificaat heeft.

Twee domeinen? Stuur HTTP door naar HTTPS

Ben jij in het bezit van een HTTP en HTTPS domein? Maak het voor de zoekmachines gemakkelijk door http://www.domein.nl door te verwijzen met een 301 redirect naar https://www.domein.nl. Zo draag je de autoriteit van het HTTP domein over aan het nieuwe protocol. Daarnaast is het belangrijk dat de HSTS header op de server is toegevoegd.

google-https

Nog geen HTTPS domein?

Heeft jouw website nog geen HTTPS domein? Laat een van onze talenten dit voor je doen. Bedenk wel dat je niet direct zal scoren en betere posities zal ontvangen in Google. Je bewaart je website echter wel voor het verlies van indexatie in de zoekmachines. Wat zeker ook niet onbelangrijk is, is dat de gegevens van jouw bezoeker beter worden beschermd. De wet bescherming persoonsgegevens gaat hier het aankomende jaar ook scherper op controleren.

Neem contact met ons op via info@fources.nl of bel ons op 050 211 19 60

Appademic

Appademic

Appademic bouwt maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren.

De website van Appademic maakt gebruik van cookies.