Over ons

Appademic bouwt maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren. De Appademic-familie bestaat uit gedreven professionals met kennis van zaken. We blinken uit in het bouwen van websites, web-apps en mobiele apps. 

Contact

Appademic
Radesingel 47
9711 EH Groningen

050 211 0070
info@appademic.nl

6 Nederlandse tech events die je moet bezoeken in Q1 2016

Tech conferenties en evenementen kunnen een goed moment zijn om je de kans te geven je kennis bij te spijkeren met de laatste trends, technologieën en skills van experts. Ook is het een goed moment om je professionele netwerk uit te breiden. Al deze voorbeelden zijn vooral bruikbaar voor menen die op zoek zijn naar een andere baan of een hogere functie willen; daarom hebben we een paar Nederlandse tech evenementen voor je opgesomd die je dit kwartaal moet bezoeken. 

Awwwards Conference 2016 (27 – 20 januari 2016, Royal Tropical Institute, Amsterdam)

Awwward Amsterdam is één dag een workshop en een 2 dagen lange web design conferentie. Op dit evenement worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van web design besproken. De workshop geeft je de kans om meer te leren over de laatste geavanceerde front-end technieken en andere praktische work skills.  De conferentiedagen van Awwwards hebben nog meer te bieden met experts die aan het woord komen en case studies die de laatste design trends tonen.

Op dag 1 van het evenement zijn er drie workshops waaruit gekozen kan worden: Mastering Salar Vector Graphics, A guide to Designing for Emotion en Sketching Interfaces wat een masterclass is om klassiek schetsen toe te passen bij web design.

Sprekers die je niet mag missen op dit evenement zijn onder andere John Brewer, voormalig Principle Designer bij Twitter die door Fast Company is uitgeroepen als een van de ’50 designers die de toekomst zullen schapen’. Naast John Brewer zal ook Chris Heilmann, de Principal Developer Evangelist bij Microsoft aanwezig zijn

ISE 2016 (9 – 12 februari 2016, RAI, Amsterdam)

Integraded Systems Europe 2016 is een showcase van technologieën die de end-user ervaring zou moeten verbeteren. Ruim 50% van de aanwezigen op de show representeren zowel de commerciële als residentiële sectoren. Het evenement is een geweldige kans om meer te leren over emerging technologies en hoe audiovisuele beelden en IT service providers de toekomst zullen vormen.

Audio, resendiële oplossingen, smart building en unified communicatons hebben hun eigen plekje op het evenement. Ook zal er ook een drone area zijn waar je de nieuwste drones kunt zien op de ISE 2016. In de drone area zullen live demonstraties zijn samen met educatieve sessies.

Casual Connect Europe ( 16 – 18 februari, Amsterdam)

Casual Connect Europe is een evenement die game ontwikkelaars zeker niet mogen missen. Dit evenement bevat presentaties van meer dan 100 leiders in de emerging markets van de gameindustrie die zullen spreken over game design, casino, funding en de toekomst.

Naast presentaties is er ook de mogelijkheid om te netwerken binnen de gameindustrie. Er zal ook een showcase zijn voor ontwikkelaars om extra exposure te krijgen voor hun werk. Bovendien zal er een Indie Prize worden weggegeven aan de indie-ontwikkelaar die erg creatief is.

FITC (22 – 23 februari 2016, Amsterdam)

FITC komt in februari terug naar Amsterdam voor zijn 9de jaar en heeft een indrukwekkende lijst van sprekers die hun kennis zullen delen over innovatie, design en tech. De sprekers variëren van ontwerpers, ontwikkelaars, illustrators en engineers vanuit de hele wereld.

De conferentie duurt zo’n twee dagen en bevat meer dan 40 sprekers. Twee dagen vol met presentaties, twee dagen waar je in de nacht kunt netwerken en meer dan 40 panels wat een ideale kans is om meer te leren als tech professional of beginner.

Mdevcon ( 17 – 18 maart 2016, Tuchinski theater, Amsterdam)

Mdevcon is een conferentie gecreëerd door mobile developers, voor mobile developers. Het evenement duurt twee dagen en heeft verschillende tracks waar je uit kunt kiezen met sessies die voor iedereen interessant zijn. De sessies zullen voor alle platformen zijn: Windows Mobile, iOS, Android en zelfs andere platformen.

Naast de welbekende presentaties zullen er ook tutorials worden gehouden op de eerste dag. Het aantal tutorials varieert van 4 tot 6 waarin dieper wordt ingegaan op ene bepaald topic. Mdevcon heeft ongeveer 300 aanwezigen, waar je netwerkmogelijkheden hebt met onafhankelijke ontwikkelaars, freelancers, mobile development bedrijven en meer. Bovendien kun je er lid worden van Appsterdam, een groeiende community van app ontwikkelaars in en om regio Amsterdam.

BDA Europe (22 maart 2016, Movenpick Hotel, Amsterdam)

Big Data Analytics Europe is een van Europa’s leidende cross-industrie evenementen die de laatste innovaties toont op gebied van data analytics. Sprekers komen van de leidende bedrijven en zullen hun technologieën tonen. Onderwerpen die op BDA Europe 2016 zullen worden besproken: Big Data en Emerging Technologies, Data Visualisation en Satistical Evaluation, Hadoop, MapR for Complx Workloads en als laatste Security Analytics.

6-tech-event

Appademic

Appademic

Appademic bouwt maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren.

De website van Appademic maakt gebruik van cookies.