Over ons

Appademic bouwt maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren. De Appademic-familie bestaat uit gedreven professionals met kennis van zaken. We blinken uit in het bouwen van websites, web-apps en mobiele apps. 

Contact

Appademic
Radesingel 47
9711 EH Groningen

050 211 0070
info@appademic.nl

Appademic is appbouwer in hart en nieren

Wil je altijd binnen handbereik van je klant zijn? Of wil je met een mobiele app een betere interactie met je doelgroep? Als je een app wilt laten maken, zoek je een ervaren en deskundige appbouwer.

Als je op zoek bent naar een appbouwer met een flinke dosis kennis en expertise ben je bij Appademic aan het juiste adres. Als technisch partner nemen we je alle technische zorgen uit handen, zodat jij je kunt focussen op je business.

We geven eerlijk advies en zijn kritisch. Dat houdt ook in dat we feedback geven waar je misschien niet op zit te wachten. Maar het is onze missie om jou succesvol te maken en wij zijn ervan overtuigd dat we met onze expertise het verschil kunnen maken.

Maak een afspraak

Overweeg je een mobiele app, maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Bij Appademic bouwen we niet alleen websites, we zijn ook specialisten in het maken van killer applicaties. Dus: wil je een app? Dan maken we er een voor je.

Wij kunnen verschillende mobiele apps voor je bouwen en onderhouden: een native app, een hybride app, of een progressive web app (PWA). Welke app het beste bij jouw organisatie past, hangt af van jouw wensen en doelen. De ene soort app heeft meer functionaliteiten, de andere heeft geen opslagruimte nodig. Jij vraagt, wij draaien. Of developen, eigenlijk.

Hybride mobiele app

Een hybride app lijkt voor de gebruiker op een native app. Zo worden ze allebei via de appstore gedownload. Het verschil is dat een hybride mobiele app eigenlijk een weergave van een webpagina is, en een native app echt een apart programma is.

Als de app echt complexe functies moet hebben, adviseren we een native app. Die werkt in dat geval sneller, omdat-ie beter geïntegreerd is in het besturingssysteem van smartphones. In veel andere gevallen kan een hybride app een goede keuze zijn.

We kunnen bij Appademic een hybride mobiele app voor je maken, die het beste van twee werelden biedt: functionaliteit en flexibiliteit.

Mobiele apps

Native mobiele app

Een native mobile app staat in principe los van je website. Het is een op zichzelf staande applicatie, die speciaal wordt geschreven voor een mobiel besturingssysteem. Hierdoor kan de app optimaal integreren in het operating system. Dat is de reden dat een native app ongekend snel en soepel draait. Omdat er in principe twee mobiele platformen zijn, heb je twee apps nodig. Een voor iOS en een voor Android.

Als wij een native app voor je maken, zorgen we ervoor dat-ie op zowel iOS als Android werkt. We bouwen dus twee apps voor je. 

Progressive web app (PWA)

Een progressive web app (PWA) hoef je niet via een appstore aan te bieden: in principe is dit gewoon een op maat gemaakte mobiele weergave van een website.

Net als de hybride app is een PWA minder geschikt voor complexe toepassingen. Een voordeel van de PWA is dat deze ook offline werkt, in tegenstelling tot een ‘gewone’ webpagina. Daarnaast heb je voor een PWA (bijna) geen opslagruimte nodig. Een bookmark van de website op het startscherm is voldoende.

De website moet wel PWA-geoptimaliseerd zijn. En dat kunnen wij voor je doen. Wij zorgen ervoor dat de PWA eruitziet als een native app, en niet als een gewone mobiele versie van je website.

De mobile app die het beste bij jou past

Bij Appademic zijn we flexibel. We houden zelf niet vast aan één soort mobiele applicatie. We kijken naar wat het beste bij jouw wensen past. Aan de hand van jouw ideeën en doelen stellen we vast wat voor type app we gaan bouwen: een native app, een hybride app of een progressive web app.

Dit doen we allemaal in overleg, natuurlijk. Het is uiteindelijk jouw organisatie en jouw app.

En wij maken er iets moois van.

Samenwerken?

Met je organisatie heb je duidelijke doelen. Je bent op zoek naar partner die jouw ambities waar kan maken. Dat is Appademic. We bouwen maatwerk websites en applicaties voor ambitieuze organisaties die online willen excelleren.

Vraag een offerte aan

De website van Appademic maakt gebruik van cookies.